hits

Prins Johan Friso kritisk skadd etter snøskredulykke!

Prins Johan Friso (43) er kritisk skadd etter å ha blitt tatt av et snøskred under den nederlandske kongefamiliens skiferie i Lech i Østerrike.

Dronning Beatrix av Nederlands nest eldste sønn prins Johan Frisoble i går klokken 12.15 tatt av et snøskred da han kjørte off-piste under familiens årlige skiferie i Alpene. Johan Friso lå under snøen i 15-20 minutter før han ble reddet ut av snømassene. Redningsmannskapene kom raskt til stede og den bevisstløse prinsen ble gjenopplivet og fløyet til universitetssykehuset i Innsbruck.

Prins Johan Friso var på skiferie sammen med hele den nederlandske kongefamilien da den fatale ulykken fant sted. Johan Frisos kone prinsesse Mabel og døtre Luana (6) og Zaria (5), samt resten av familien er nå samlet i Innsbruck hvor de følger prinsens tilstand tett. Hele familien er naturlig nok svært preget av den uavklarte situasjonen.

Sykehuset melder at prins Johan Frisos tilstand idag, dagen etter ulykken, er stabil men fortsatt svært kritisk. I formiddag kom Johan Frisos storebror kronprins Willem-Alexander med denne uttalelsen om ulykken:  - Vi vet enda ikke hvordan det vil gå. Vi takker for alle hilsener fra folket, og vi takker også for at dere gir oss ro og fred.

Prins Johan Friso er kong Haralds gudsønn, og den norske og nederlandske kongefamilien er nære venner.

Noe så forferdelig! Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan prins Johan Frisos familie har det nå i denne uavklarte situasjonen. Mine tanker går til Johan Frisos kone Mabel og døtre Luana og Zaria, dronning Beatrix og hele den nederlandske kongefamilien, samt det nederlandske folk! Jeg krysser fingrene og håper inderlig at alt vil gå bra med Johan Friso og at han vil bli helt frisk igjen!

2 kommentarer

Kristin

19.02.2012 kl.19:28

Ja, det er forferdelig!! Jeg tenker også mye på dette, og kan heller ikke forestille meg hvordan hans familie må ha det nå! Som jeg har fortalt før, så har jeg en kongeinteressert venninne i Nederland, så jeg føler jeg "kjenner" denne familien spesielt godt. Hun har fortalt at hun ble ekstra følsom etter angrepet på Dronningens dag, og det samme ble jeg etter 22. juli. Vi får håpe det går bra tilslutt, men etter det jeg har hørt er det ikke sikkert han overlever.... Nei, jeg orker ikke å tenke mer på det!!

Så til noe mer hyggelig - så du intervjuet med Prinsesse Astrid sist søndag? Veldig interessant, hun er en festlig dame, og hun har også god humor akkurat som sin bror!

Martine

20.02.2012 kl.09:05

Kristin: Huff, ja, vi får bare krysse fingrene for at han overlever og at han ikke får varige mén.

Ja, det var et interessant intervju. Prinsesse Astrid minner mye om sin bror, og har den samme gode humoren, ja! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv