hits

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har fått en prinsesse!

Sverige har fått en ny tronarving! En liten prinsesse!

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble i natt foreldre til en liten prinsesse, og alt står bra til med mor og barn!

Det var rundt klokken 00.30 i natt at kronprinsesse Victoria og prins Daniel ankom Karolinska sykehuset i Stockholm. Den kongelige fødselen var i gang og det var endelig klart for kronprinsesse Victoria å føde deres første barn.

Klokken 07.00 møtte den stolte far prins Daniel pressen på sykehuset. Han smilte bredt og kunne fortelle at kronprinsessen hadde født en veldig søt prinsesse. Den lille piken kom til verden klokken 04.26 og var 51 cm lang og veide 3280 g.

Prins Daniel uttalte videre at både mor og datter har det fint: - Kronprinsessen har det strålende og er så lykkelig. Alt har gått veldig bra.

Den tydelig bevegede prins Daniel kunne førtelle at hans følelser var "all over the place". Han kunne fortelle at det var han som klipte navlestrengen. Og etter oppfording fra pressen viste også prinsen klassisk med armene hvor stor datteren er.

Et videoklipp av den stolte far prins Daniels møte med pressen i morges kan dere se her!

Den lille prinsessen går inn som nummer 2 i arverekken til den svenske tronen etter sin mamma kronprinsesse Victoria. Det er altså en fremtiig dronning og arving til Sveriges trone som er født i dag.

Den offisielle offentliggjørelsen av den lille prinsessens fødsel på det svenske hoffets hjemmeside kan du se her!

Hurra, hurra, hurra, hurra! Åhh, hvilke herlige nyheter!

Å våkne opp til disse nyhetene i dag var fantastisk! Jeg er så glad for at alt gikk så fint! Jeg må innrømme at jeg ble ekstra glad for at det ble en liten prinsesse, da jeg innerst inne hadde et håp om det, selv om jeg den siste tiden har hatt litt guttefølelse.

Gratulerer så mye til kronprinsesse Victoria og prins Daniel med en liten datter! Gratulerer til kong Carl Gustaf og dronning Silvia med deres første etterlengtede barnebarn! Og gratulerer til hele Sverige med en ny tronarving! Dette er virkelig en gledens dag!

8 kommentarer

Pernille

23.02.2012 kl.09:41

Ja!!! En prinsesse, det var det jeg trodde også. Gratuelerer til de nybakte foreldrene og til Sverige i dag:)

Martine

23.02.2012 kl.11:22

Pernille: Ja, du gjettet riktig! :-) Hurra for prinsessen, de nybakte foreldrene og hele Sverige! :-)

Lene Strømstad

23.02.2012 kl.13:42

Hei!

Kom nettopp over bloggen din! Liker den godt da jeg må innrømme at i løpet av de siste årene har jeg fått en liten facsinasjon for de kongelige, både for våre egne her til lands, meg også resten av Europa:) Bloggen din tar for seg mye fint (som du selv skriver: nyheter og sladder), men jeg savner bilder da... Hadde vært kjekt til innleggene dine. Hvorfor har du ikke det?

- Lene

Stine

23.02.2012 kl.14:39

Jippi!! kjente at dagen ble mye bedre med en slik nyhet på morgenkvisten :-D

å kan jo ikke unnlate å nevne at jeg var såååå nær med å gjette rett dato! kanskje hadde fødselen noe med fullmånen å gjøre? :-P

Martine

23.02.2012 kl.14:51

Lene Strømstad: Hei, og takk for hyggelig kommentar! :-) Jeg er enig med deg at det ville vært fint med bilder til innleggene, men grunnen til at jeg ikke publiserer bilder på bloggen er rett og slett pga opphavsrettigheter. Jeg hadde masse bilder på bloggen tidligere, men måtte dessverre fjerne disse. Håper du fortsetter å lese bloggen min! Martine :-)

Martine

23.02.2012 kl.14:52

Stine: Det er helt sant! Hehe, ja kanskje det! Du var ganske nære å gjette riktig, ja! :-)

Kristin

23.02.2012 kl.19:42

Dette var veldig hyggelig!! Gratulerer!! De siste ukene trodde jeg også at det ble en prinsesse, tidligere hadde jeg mer tro på at det ble en prins, men jeg må innrømme jeg ble ekstra glad det faktisk ble en prinsesse! Jeg er veldig spent på navnet, og jeg håper og tror det blir Kristina som førstenavn! Grunnen til det er at hun er født som kommende dronning, og det var en Dronning Kristina på 1600-tallet. Du/dere har kanskje hørt om henne? Derfor tror jeg det er mer sannsynlig enn f.eks. Desiree, Sofia eller Margareta? Jeg hørte en kongeekspert for noen år siden, tror det var Tor Bomann-Larsen, si at om Victoria hadde blitt født som tronarving, ville hun sannsynligvis blitt kalt Kristina. Men hun har jo samme navn som en tidligere regjerende dronning likevel!!

Martine

23.02.2012 kl.21:47

Kristin: Veldig hyggelig med en liten prinsesse, ja! Helt enig! :-) Kristina er nok et hett tips, ja! Jeg blir ikke overrasket om de velger det navnet. Hmm, interessant! Det har jeg ikke hørt før, men det kan godt stemme, ja, og gjør det mer sannsynlig at denne prinsessen vil få navnet Kristina. Sofia tror jeg forresten kunne vært aktuelt, om ikke Carl Philip hadde vært sammen med Sofia Hellqvist. Det blir hvertfall veldig spennede å høre hvilke navn de har valgt!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv