hits

Prins Johan Friso alvorlig hjerneskadet - våkner kanskje aldri!

I en uke har prins Johan Friso ligget i koma etter en snøskredulykke. I dag kom nyheten om at prinsens hjerne mest sannsynlig er alvorlig skadet og at han kanskje aldri våkner igjen.

Forrige fredag ble prins Johan Friso av Nederland tatt av et snøskred under den nederlandske kongefamiliens skiferie i Lech i Østerrike. Prinsen kjørte off-piste da et skred ble utløst. Johan Frisoble tatt av skredet og lå under snøen i ca 20 minutter før han ble funnet og hentet ut. Les mer om ulykken her.

Prins Johan Frisos kone prinsesse Mabel, døtre Luana og Zaria, mor dronning Beatrix og resten av kongefamilien, som etter ulykken fortsatte skiferien i Lech, har en rekke ganger besøkt Johan Friso på sykehuset i Innsbruck ca 2 timer unna. Prinsesse Mabel har reist frem og tilbake til Innbruck to ganger daglig for å tilbringe tid med sin kritisk skadde ektemann.

På fredag, èn uke etter ulykken, sendte lederen for det medisinske teamet ved sykehuset i Innsbruck ut en pressemelding med ytterligere informasjon om prinsens tilstand og hans utsikter for fremtiden. Uttalelsen var som følger:

Prins Friso ble brakt til Innsbruck universitetssykehus med redningshelikopter på ca 14:00 den 17. februar, etter å ha blitt begravet av et skred i Lech. Han ble dekket i ca 25 minutter. På sykehuset, etter å ha mottatt innledende behandling i gjenopplivelses-enheten, ble han tatt rett til intensivavdelingens traume-enhet. Denne enheten har spesialisert seg på behandling av de mest alvorlig skadede skred-pasienter med den ytterste medisinske og tekniske ekspertise. Enhetens overordnede er doktor Wolfgang Koller.

Vår enhet ble varslet om pasientens forestående ankomst og vi var i stand til å forberede alt på forhånd. Prins Friso ble brakt til sykehus under gjenopplivningen. På grunn av tiden han var dekket under snøen, hadde hans hjerne blitt fratatt oksygen. Resultatet var hjertestans, som varte ca 50 minutter. Pasienten måtte gjenopplives under hele denne perioden. 50 minutter er en svært lang tid. Man kan si, for lenge. Vi håpet at pasientens milde hypotermiske tilstand hadde beskyttet hjernen tilstrekkelig mot overdreven skade. Dessverre var vårt håp forgjeves. Siden sist fredag​​, har et team av spesialister kjempet for å redde prins Friso liv. I går var en første MRI-skanning mulig å gjennomføre, uten å bringe pasienten i fare. Siden denne undersøkelsen og de siste nevrologiske testene i går kveld er det klart at oksygenmangelenhar forårsaket omfattende skader på pasientens hjerne. I dag er det usikkert om han noensinne vil gjenvinne bevissthet. I alle tilfelle, vil rehabilitering ta måneder, om ikke år. Prins Frisos familie vil nå se etter en passende rehabilitering anlegget.

Huff, dette er så trist og tragisk at jeg ikke har ord. Informasjonen om prins Johan Frisos tilstand og fremtidsutsikter fra det medisinske teamet på sykehuset i Innsbruck er dessverre alt annet enn positivt. Mine tanker er med Johan Frisos familie og det nederlandske folk. Vi får virkelig håpe på et mirakel!

5 kommentarer

Kristin

26.02.2012 kl.19:11

Ja, dette er forferdelig, som jeg har skrevet i tidligere kommentarer, det er vanskelig å finne ord - akkurat som du sier. Et mirakel er det vi kan håpe på nå. Jeg tenker mye på dette for tiden, både fordi jeg kan godt forestille meg hvordan det må være for familien, og også fordi jeg synes jeg "kjenner" denne familien godt gjennom min nederlandske venninne.

Forresten, i kveld er et et program med godgutten Prins Harry og noen Afghanistan-veteraner som skal gå til Nordpolen. Det må jeg få med meg!!

Martine

28.02.2012 kl.18:50

Kristin: Ja, vi får bare håpe på et mirakel!

Hvordan var programmet om prins Harry forresten? Jeg fikk det dessverre ikke med meg, ettersom jeg var så trøtt og gikk og la meg tidlig.

Kristin

29.02.2012 kl.19:07

Programmet med Prins Harry var veldig interessant, så det var synd du gikk glipp av det!! Men del 2 kommer nå på søndag, og kanskje kommer det første i reprise?

sunniva

05.03.2012 kl.21:00

Forferdelig trist! Prinsen er jo så ung, og har små barn. Håper på et mirakel!

Martine

09.03.2012 kl.15:28

Kristin: Fikk ikke med meg det heller dessverre. Men, men.. Sånn er det! Kan ikke få med seg alt :-)

sunniva: Ja, det er rett og slett tragisk! Vi får håpe på et mirakel, ja!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv