hits

Prinsesse Estelle døpes 22. mai!

Prinsesse Estelle av Sverige døpes i Slottskyrkan 22. mai.

I går offentliggjorde endelig det svenske hoffet datoen for prinsesse Estelles barnedåp. Kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter døpes i Slottskyrkan i Stockholm tirsdag 22. mai.

Prinsesse Estelle kom til verden på Karolinska sykehuset i Stockholm 23. februar. Den lille prinsessen vil altså være nesten nøyaktig 3 måneder når hun døpes.

Prinsesse Estelle er tronarving, og barnedåpen 22. mai blir dermed en stor svensk statsbegivenhet. Det er ventet en stor feiring med blant annet flere europeiske kongelige på gjestelisten.

Nå som dåpsdatoen er kjent, knyttes det nå spenning til hvem som får den ærefulle jobben som fadder for den lille prinsessen. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil sannsynligvis velge europeiske kongelige og nære familiemedlemmer til faddere. I likhet med både mamma kronprinsesse Victoria og onkel prins Carl Philip og tante prinsesse Madeleine vil Estelle trolig få fire faddere. Men det er også mulig at Estelle vil få flere enn fire faddere, blant annet fordi mamma Victoria selv er en meget populær fadder og at det derfor kan være vanskelig å plukke ut hvem som skal få bli Estelles faddere.

Kronprinsesse Victoria er, som nevnt, selv en utrolig populær fadder. Hun er gudmor til hele 14 barn, og blant dem er både Norges, Danmarks og Nederlands tronarvinger, prinsesse Ingrid Alexandra (8), prins Christian (6) og prinsesse Catharina-Amalia (8). I tillegg er hun gudmor til flere prinser og prinsesser, samt flere av sine venninners barn. Det er nok derfor ikke så helt enkelt for Victoria å plukke ut hvem som skal få bli faddere til lille Estelle.

Ettersom prinsesse Estelles fulle navn er Estelle Silvia Ewa Mary, spekuleres det i at Danmarks kronprinsesse Mary vil være blant fadderne. Jeg tror absolutt at det kan være noe i det. Vårt eget kronprinspar Haakon og Mette-Marit, kronprins Frederik av  Danmark, samt Nederlands kronprinspar Willem-Alexander og Maxima tror jeg også er svært aktuelle kandidater. Ellers tror jeg vi vil finne kronprinsesse Victorias søsken Carl Philip og Madeleine og/eller prins Daniels søster Anna blant fadderne.

Hvem tror du kronprinsesse Victoria og prins Daniel velger til faddere for lille prinsesse Estelle?

4 kommentarer

Marthe

23.03.2012 kl.23:44

Jeg har også en følelse på kronprinsesse Mary! Og jeg tror nok at vår kronprins Haakon blir valgt :) Ellers tar de kanskje en tante/onkel fra hver side?

Kristin

24.03.2012 kl.19:38

Det er nok ikke usannsynlig at Mary blir valgt som fadder, men jeg har mer tro på Frederik og Haakon siden de er begge troarvinger akkurat som Prinsesse Estelle. Jeg lurer også på om de kommer til å ta barna med seg, og da tenker jeg spesielt på Christian og Alexandra, evt. også Prinsesse Amalia (om Willem-Alexander eller Maxima kommer) side de også er tronarvinger? Hva tror du om det?

sunniva

25.03.2012 kl.20:28

Kronprinsessen har jo flere ganger uttalt at Kronprins Frederik og Kronprins Haakon er som brødre for henne, så jeg tror absolutt de to velges som faddere - også kanskje deres koner pluss Daniels søster. Men jeg håper og tror at Victoria og Daniel får flere barn, så de kan bruke de som evt ikke blir faddere nå senere :)

Martine

30.03.2012 kl.16:53

Marthe: Jeg tenker det samme som deg! Hvis jeg skal tippe, tipper jeg kronprinsesse Mary, kronprins Haakon, prins Carl Philip og prins Daniels søster Anna.

Kristin: Kanskje velger de både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary?! Jeg har også, som deg, stor tro på kronprins Haakon. Hmm, et interessant spørsmål. Jeg tror i grunn ikke barna vil være med, da dette vil ta litt av fokuset bort fra Estelle. Men jeg er ikke sikker. Hva tror du?

sunniva: Jeg tror også at både kronprins Haakon og kronprins Frederik er sterke kort, men jeg tror det kan være en mulighet for at de velger kronprinsesse Mary i stedet for Frederik. Eller så velger de kanskje begge to... Det blir spennede å se!

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv