hits

Dronning Margrethe 72 år - med hele familien på balkongen!

Dronning Margrethe fyller 72 år - med hele familien på slottsbalkongen.

Dronning Margrethe av Danmark fyller i dag 72 år. I den forbindelse ble den populære dronningen hyllet av det danske folk på balkongen på Amalienborg, og tradisjonen tro var hele kongefamilien med jubilanten ut på balkongen.

Den 16. april fyller dronning Margrethe år, og hvert år på sin fødselsdag kommer dronningen ut på balkongen på Amalienborg slott for å la seg hylle av det danske folket. Det har blitt en tradisjon at i tillegg til dronningen og hennes mann prins Henrik, er også parets to sønner og deres familier med ut på balkongen.

Etter hvert som kronprins Frederik og prins Joachim og deres koner har fått flere og flere barn, blir det trangere og trangere på balkongen. Det har ført til at det med årene har blitt trangere og trengere på den relativt lille balkongen. Det nyeste tilskuddet i den danske kongefamilien er prins Joachim og prinsesse Maries lille datter, som ble født 24. januar i år. Hun hadde i dag sin debut på slottsbalkongen.

Hundrevis av dansker hadde i dag funnet veien til slottsplassen for å feire dronning Margrethe på hennes bursdag, og da hun mottok sin hyllest i dag klokken 12, var hele kongefamilien tilstede på balkongen - 14 stykker i stort og smått.

Dronning Margrethe og prins Henrik kom ut på balkongen sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire barn prins Christian (6), prinsesse Isabella (4), prins Vincent (1) og prinsesse Josephine (1), samt prins Joachim og prinsesse Marie med sine to felles barn prins Henrik (2) og den lille, fortsatt navnløse, prinsessen (snart 3 mnd), og prins Joachims to sønner prins Nikolai (12) og prins Felix (9).

De flotte bildene av Danmarks herlige kongefamilie under feiringen av dronning Margrethes 72 års dag tidligere i dag kan du se her!

Gratulerer så mye med 72 års dagen, dronning Margrethe!

4 kommentarer

Pernille

16.04.2012 kl.17:50

Gratulerer med dagen til dronning Margrethe!

Og selvfølgelig til deg, verdens beste storesøster som jeg er så glad i<3

Kristin

16.04.2012 kl.20:34

Gratulerer til dere begge!!

16.04.2012 kl.21:49

Gratulerer!!!

Martine

20.04.2012 kl.16:07

Pernille: Tusen takk, søstra mi! :-)

Kristin: Tusen takk! :-)

Anonym: Takk, takk! :-)

Skriv en ny kommentar

Martine

Martine

29, Fredrikstad

Velkommen til Martines Kongelige Blogg - en blogg med nyheter, sladder og fakta om Europas kongelige! Jeg heter Martine, er 23 år og utdannet allmennlærer. Jeg kommer fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Håper du liker bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det synes jeg er hyggelig! Kom også gjerne med forslag om hva DU vil at jeg skal skrive mer om! Kontakt: martine_mo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv